Noodweer(exces).nl

De beste informatie over deze ingewikkelde strafuitsluitingsgronden

Nieuws en gebeurtenissen

Beroep op putatief noodweer/noodweerexces verworpen

dec 3, 2013

Conflict in het drugsmilieu. Verdachte heeft geschoten op een lid van het arrestatieteam en beroept zich op putatief noodweer dan wel putatief noodweerexces.

Meer

Beroep op noodweer faalt

nov 23, 2013

Verdachte wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaar voor moord op de vriend van zijn ex-partner. Het beroep van verdachte op noodweer faalt.

Meer

Geen noodweer voor in coma slaan

nov 15, 2011

AMSTERDAM De vier mannen die vrijdagavond zijn opgepakt voor het in coma slaan van een inbreker bij het Frans Otten stadion in Amsterdam, kunnen zich waarschijnlijk niet beroepen op noodweer.

Meer

Eis: elf maanden cel en tbs voor "bijlincident"

mei 24, 2011

MIDDELBURG - Tegen een 47-jarige man uit Kapelle, die ervan wordt verdacht vorig jaar een 36-jarige plaatsgenoot met een vleesbijltje te lijf te zijn gegaan, is vrijdag in Middelburg elf maanden cel en tbs met voorwaarden geëist.

Meer

OM: Agent schietincident inbreker Rosmalen handelde uit noodweer

mei 17, 2011

Uit het Rijksrechercheonderzoek is komen vast te staan dat de politieambtenaar die op 31 oktober 2010 in Rosmalen op een verdachte van inbraak schoot handelde uit noodweer. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.

Meer

OM eist 10 jaar voor dodelijke steekpartij Gouda

mrt 31, 2011

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 39-jarige man uit Gouda. Hij wordt ervan verdacht op 17 juli 2010 een 37-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben doodgestoken.

Meer

Messteek in bil was handelen uit noodweer

mrt 31, 2011

Ik ben niet overtuigd dat het zo is gebeurd, maar ik sluit het ook niet uit", oordeelde de officier van justitie donderdag over het verhaal van de 23-jarige A.S. uit Hierden.

Meer